FAQ - Svarene på de hyppigst stillede spørgsmål

Opsætning af WaterRower

Hvilke tilkøb bør jeg gøre, når jeg køber en WaterRower? 

Ingen. Alt du skal bruge for at komme i gang er med i kasserne, inkl. en vandpumpe til påfyldning af tanken og Puritabs * til første påfyldning.
*Puritabs er vigtige for at holde vandet i tanken rent. Du skal tilsætte 2 tabletter hvert halve år. Du kan bestille ekstra Puritabs via kontaktformularen.

Hvordan bliver min WaterRower leveret?

Din WaterRower (wooden series) leveres i to kasser.

  • Kasse 1:  70 x 70 x 60 cm
  • Kasse 2:  210 x 14 x 9 cm

Hvor svært er det at samle en WaterRower?

Alle WaterRower modeller bliver leveret delvist samlet i to kasser og det kræver lidt samlearbejde inden du er klar til at tage din WaterRower i brug, men det tager typisk ikke mere end 30 minutter. Det eneste værktøj du skal bruge er en 5 mm Unbrako-nøgle.
Når du har samlet din nye WaterRower, skal du fylde vand på tanken. Det skal blot være vand fra hanen og du bruger den medfølgende syphon-pumpe. I den medfølgende manual kan du se, hvor meget vand du skal fylde på.

 

Du kan læse mere her

 

Holdbarhed og brugen af din WaterRower

Hvor lang tid holder min nye WaterRower

Vi har gennem de seneste 30 år udviklet og forbedret på det solide WaterRower design. Du kan derfor se frem til en holdbarhed på din WaterRower på 20 år – uden du behøver at udføre gennemgribende eftersyn undervejs.


Den lange holdbarhed skyldes blandt andet din WaterRowers bagud kompatibilitet. Det betyder at en 20 år gammel WaterRower stadig kan opgraderes eller repareres med dele som bruges i den aktuelle model på markedet.
Bemærk! Levetiden på forbrugsvarer spiller en stor rolle i forhold til påvirkningen af miljøet. Et produkt der holder dobbelt så lang tid som industristandarden er også to gange så miljømæssigt bæredygtigt.

Hvordan kan jeg justere modstanden? 

Modstanden skal ikke indstilles på en WaterRower. Den justeres automatisk afhængig af brugerens indsats. 
Så jo hårdere du ror, jo større bliver modstanden.

Hvor flytbar er min WaterRower? 

Wooden Series WaterRower’ere vejer 28 kg i træ og 38 kg i rustfrit stål. Dertil skal der lægges 17-19 kg, når den er fyldt med vand.

Hvilke data kan jeg se på WaterRowerens computer?

  • Data visninger: 

  • Afstand

  • Tid

  • Tag/min

  • Energiforbrug (kalorier pr time)

  • Hjerterytme

Udskiftning af batteri

På bagsiden af din monitor findes der en klap med to stjerneskruer. Løsn skruerne for at fjerne låget. Udskift batterierne (4 x AA-batterier) og monter låget igen. 

 

WaterRower'ens karakteristika

Hvordan er en WaterRower forskellig fra andre romaskiner som arbejder med vandmodstand?

Først og fremmest er det med stolthed, vi kan slå fast at WaterRower er den ORIGINALE romaskine baseret på vandmodstandsprincippet. Den første udgave med det daværende design forlod fabrikken tilbage i 1988. Det æstetiske og mekaniske design af WaterRower'en er trinvist blevet forbedret – baseret på omfattende produktionserfaring og på mere end 30 års tilbagemeldinger fra vores kunder.

 

Grundideen bag designet på WaterRower’en er stærkt influeret af tanken om “Fitness Furniture”. Derfor er de valgte materialer og overladebehandlingen af en kvalitet, der adskiller WaterRower fra andre produkter på markedet.

 

Eksempelvis er en WaterRower opbygget af omhyggeligt udvalgt, 30 mm tykt, amerikansk hårdttræ. Andre produkter på markedet er opbygget af billigere typer lamineret træ.
En WaterRower fastholder sin naturlige finish udelukkende vha. træolie. De fleste andre romaskiner baseret på vandmodstandsprincippet bruger en blank, lakeret finish, som ikke associeres med den tone og varme man ser på kvalitetsmøbler i træ.

 

Visse romaskiner baseret på vandmodstandsprincippet har en knap til justering af modstanden. Denne findes ikke på en WaterRower – af den simple grund, at det ikke er nødvendigt! Her gælder samme princip som i en rigtig robåd på vandet, hvor du simpelthen øger antallet af tag per minut eller tager dybere (længere) træk i årene.

 

Bemærk også, at de ekstra dele som en modstandsknap består af, befinder sig inde i en lukket vandtank. Disse dele er udsat for belastning og er som sådan derfor også tilbøjelige til at få funktionsfejl eller gå helt i stykker.
 

For nybegyndere

Jeg er nybegynder inden for roning. Hvordan kommer jeg i gang?

Se vores website ”HowToRow.com”. Her finder du information om hvordan du kommer i gang med at træne på din WaterRower.
Her finder du både træningsprogrammer og information om hvordan du ror mest effektivt.
Du er også meget velkommen til at kontakte os på på tlf. 2233 6863 eller email: info-dk@waterrower.com for mere information.

Er roning godt for min  ryg? 

Roning er fra et fysiologisk synspunkt en blid form for ’full-body’ træning. 
Erfaringen viser at roning kan være gavnlig for mange form for rygproblemer, især problemer opstået som følge af stillesiddende arbejde (f.eks. myoser i nakken og skuldrene).
Ved problemer i den nederste del af ryggen, skal du især have meget fokus på den helt  rigtige ro-teknik.

Bemærk! Hvis du har ryg problemer, skal du tale med din læge eller en træningsspecialist før du begynder træning på en romaskine.

Vedligeholdelse

Hvor tit skal jeg skifte vand? 

Når du stiller din WaterRower op, skal du bruge 2 klortabletter i vandet. Hvis du efterfølgende 2 gange om året lægger 2 klortabletter i vandet, behøver du ikke skifte vandet. Hvis du ikke overholder denne plan, skal du skifte vandet ud og putte 2 klortabletter i vandet.

Er der nogen sliddele? 

Alle materialer er udvalgt således, at der kun forekommer minimalt slid. Hvis der skulle ske opslidning af udsatte dele kan alle de respektive reservedele bestilles hos os.
Vi lægger stor vægt på at du får en upåklagelig service også efter købet. 

Hvordan bruger jeg klortabletter og / eller den blå farve? 

Hyppigheden af brugen af klortabletter afhænger af placeringen af enheden. Med masser af naturligt lys, eller endda direkte sollys, anbefaler vi at du  hver fjerde måned dropper en klortablet i tanken. 
Advarsel! Brugen af den blå farve i kombination med klortabletter ikke anbefales. Klor opløser farven. Hvis du ønsker at bruge den blå farve, anbefaler vi, at du skifter vand regelmæssigt, dvs. mindst hver tredje måned

XL-version

Hvor høj skal jeg være for at overveje en XL Rails version?

Alle WaterRower i Wooden Series kan upgraderes til en XL version. På denne version er skinnerne 10 cm længere. Det give en totallængde på 220 cm og dermed er versionen egnet til personer med en højde på over 210cm.

 

Sammenligning af modeller

Mekanisk er der ingen afgørende forskel på de to modeller og du får den samme træningsoplevelse med begge modeller.
De er forskellige på 2 områder:
a) ComputerenComputeren på A1 har alle de basale funktioner til håndtering af dine data. S4 har avancerede funktioner, men indbyggede programmer og kan desuden forbindes til eksterne enheder.
b) SkinnerneEn A1 har en enkelt skinne i aluminium, mens S4 har dobbelte skinner i træ. Det betyder at sædets bevægelser frem og tilbage på S4 stort set er lydløse.

 

Træsorter

Du kan få din WaterRower i en række forskellige træsorter:

 

Ask

Bøg

Kirsebær

Club

Eg

Valnød

Hvidbejdset eg

 

Service og garanti

Hvilken garanti er der på en WaterRower?

Din WaterRower kommer med en 2 års fabriksgaranti og denne kan du opgradere gratis, hvis du registrerer din WaterRower.
Med opgraderingen får du en fuld 5 års garanti på trærammen og en fuld 3 års garanti på alle andre dele.
Klik her for at registrere din WaterRower (du skal bruge din WaterRower’s serienummer)


Hvad gør jeg, hvis jeg får et problem med min WaterRower? 

Hvis der skulle opstå et funktionsproblem med din WaterRower, kan du på nedenstående link finde en omfattende service-hjemmeside med tegninger, videoer, instruktioner og hjælp til fejlfinding. 
Eller du kan kontakte Richard på tlf. 22336863 eller e-mail: richard@waterrower.com