FAQ - Svarene på de hyppigst stillede spørgsmål

WaterRower versus andre romaskiner

Hvordan er WaterRower forskellig fra andre romaskiner, som arbejder med vandmodstand?
Det er med stolthed, at vi kan fortælle, at WaterRower er den originale romaskine baseret på vandmodstand. Gennem mere end 30 år, har vi forbedret og optimeret design og mekanik baseret på tilbagemeldinger fra vores kunder. 
WaterRower adskiller sig fra andre romaskiner ved at være designet som et fitnessmøbel af materialer i høj kvalitet og som tager sig æstetisk pænt ud i hjemmet. 

Alle vore maskiner og vores udstyr er designet i amerikansk hårdttræ, som kan bevare sin flotte finish i mange år. Andre romaskiner på markedet fremstillet i træ er ofte udført i lamineret træ med en blank lakering, som ikke har den samme finish som et kvalitetsmøbel i træ.
 

Hvad er forskellen på en WaterRower og en Concept 2 romaskine?
Både WaterRower og Concept 2 romaskiner er kendt for deres popularitet og holdbarhed. Den største forskel er, hvordan modstanden under roningen skabes.  

Derfor kommer dit valg af romaskine helt an på, om du er til vand eller luft. Concept 2 romaskiner bruger luftmodstand, hvorimod WaterRoweren naturligvis bruger vand.  Vandmodstand giver en mere jævn belastning, som peaker midt i trækket, hvorimod en Concept 2 er tung at trække i gang og peaker i den første tredjedel af trækket.  Derudover bruger Concept 2 romaskinen en stålkæde til at skabe rotationen i sin Flywheel, mens WaterRower bruger en stærk vævet rem, som gør maskinen mere lydsvag.

Ergonomisk er sædet på en WaterRower mere vandret, hvorimod sædet på Concept 2 maskinen er tiltet lidt forover. Har du knæproblemer, kan et vandret sæde føles mere behageligt, da presset på benene ikke er lige så stort. 

 

Hvad er forskellen på en WaterRower og en Fluid Rower?
Helt overordnet er forskellen, at en WaterRower bruger 100% af vandet i vandtanken under hele træningen, hvorimod en Fluid Rower kan justeres til at bruge mindre vand, det vil sige fra 100% ned til ca. 60%. På en WaterRower er det altid 100% af vandet der er i brug under træningen. Dermed er det udelukkende dig, der er motoren og bestemmer intensiteten, præcis ligesom når du ror på vandet.

På en Fluid Rower kan du dog aldrig øge intensiteten til mere end de 100%. Til WaterRower har vi valgt, at det er brugeren der styrer intensiteten med rohastigheden, så du får en jævn og autentisk roning - og vigtigst af alt en enkel og optimal træning uden et kompliceret knapsystem til at justere på vandmængden.

Overvejelser inden køb

Hvilken model skal jeg vælge?
Vores modeller kan opdeles i 3 forskellige kategorier:


●    Basis Series (med A1 computer)

●    Wooden Series (med S4 computer)

●    Performance Erg (med SmartRow)

 

Mekanisk er der ingen forskel på vores romaskiner og træningsoplevelsen er den samme for alle modeller. De eneste forskelle er på computeren og slæden. 

Basis Series har et sæde, som kører på en enkelt aluminiumsskinne. Det betyder, at der kommer mere lyd fra maskinen fordi det er en metalskinne. En Basis model er udstyret med vores A1 computer. Forskellen på vores computere beskrives under digitale løsninger nedenfor.

Wooden Series modeller er lavet med dobbelt skinner i træ, hvilket betyder at maskinen slet ikke larmer ved bevægelse på slæden. Vores Wooden modeller er også udstyret med S4 computeren. Se flere detaljer om computeren nedenfor.

Performance Series er lavet med dobbelt skinner i træ i standard længde. Derudover er der bredere greb samt en foldbar holder til din telefon eller tablet. Modsat de andre serier, er Performance modellen ikke udstyret med en computer. I stedet er der indbygget et SmartRow-hjul med tilhørende app, som sender dine træningsdata til din telefon eller tablet. Der er ikke monteret en S4 Monitor på Performance Erg, derfor er brugen af SmartRow afhængig af, at du bruger en smartphone eller tablet, hvis du skal se dine træningsdata.

Hvilken model du vælger, kommer helt an på dine behov. Hvis du har brug for råd og vejledning til at vælge den rigtige WaterRower, er du velkommen til at kontakte Richard eller Lars på tlf: 22336863 eller mail: nordic@waterrower.com.

Alternativt kan du sammenligne modellerne i guiden her.
 

Hvilken digital løsning skal jeg vælge til min Waterrower?
Der findes forskellige digitale løsninger til din WaterRower, hvor nogle computere medfølger, når du køber en WaterRower, mens andre kan tilkøbes. 

A1 Studio computeren medfølger når du køber en WaterRower i vores Basic Series. Computeren har alle de basale funktioner og viser dine træningsdata i real-time. Data kan ikke gemmes på computeren.

S4 computeren er standardudstyr til alle modeller i S4-serien. S4 monitoren viser de vigtigste data til din træning i real-time, som tid, distance, tag pr. minut og energiforbrug. Monitoren kan ikke gemme data. 

ComModule kan tilkøbes til S4 computeren, så du kan gemme dine træningsdata på en personlig profil. ComModule kan kun bruges til S4 monitorer.

SmartRow er en målefunktion, som kan monteres på alle WaterRowers. SmartRow er et oplagt valg til dig, der går op i dine træningsdata og gerne vil konkurrere med dig selv og andre. SmartRow medfølger og er monteret, når du køber en Performance Erg, men kan også tilkøbes til de andre WaterRowers. Der medfølger ikke en skærm, derfor er det nødvendigt at installere SmartRow-appen (som naturligvis er gratis til iOS og Android) på din smartphone eller tablet.

Du kan læse mere om specifikationerne for digitale løsninger her. 

 

Hvilke WaterRower design kan jeg vælge imellem?
Gennem mere end 30 år er vores WaterRowers blevet produceret i amerikansk hårdttræ fra Appalacherne i USA og Canada. I vores Wooden Series kan du vælge mellem forskellige træsorter, så du kan vælge den, der passer bedst til dit hjem:

Eg

Valnød

Ask

Kirsebær

Du behøver ikke at tænke levetid på vores træsorter, for alle holder fantastisk godt. Derfor får du også 5 års udvidedet garanti på alle trædele.


Hvilke tilkøb bør jeg gøre sammen med min WaterRower?
Kort sagt: Ingen.
Alt det nødvendige udstyr, som du skal bruge for at komme i gang med træningen, følger med, når du køber en WaterRower - også en vandpumpe til at fylde vand på vandtanken, samt 2 stk. puritabs til at holde vandtanken ren. Så du kan komme hurtigt i gang med træningen helt uden besvær. Du kan naturligvis altid tilkøbe ekstra udstyr til din WaterRower, hvis du har lyst. Vores udstyr passer nemlig til alle originale WaterRowers, uanset hvor gammel den er. 

 

Skal jeg købe en måtte til min WaterRower?
Det er som udgangspunkt ikke nødvendigt at købe en måtte til at lægge under din WaterRower. Det kan dog være en god idé, hvis du sveder meget under træningen, så du undgår sved direkte på gulvet.

Hvis du har meget et sart gulv, hvor WaterRoweren skal stå, kan det også være en god idé at skåne gulvet med en måtte. Vi oplever dog ikke, at vores kunder får skader på gulvet. Alle romaskinerne er også udstyret med gummibelagte fødder, som sikrer at maskinen ikke skrider på gulvet. Hvis du oplever, at romaskinen rykker sig under træning, kan det skyldes, at din ro-teknik skal justeres. 

 

Hvor høj skal jeg være for at overveje en XL Rails version?
Er du over 205 cm høj, kan du med fordel opgradere længden af skinnerne på din WaterRower. Alle modeller i vores Wooden Series kan opgraderes til XL skinner, som er 10 cm længere end vores standard skinner. Derved bliver skinnerne 220 cm, så de er bedre egnet til din træning.

 

Hvilke pulsmålere kan jeg bruge sammen med min WaterRower?
Vi sælger ikke selv pulsmålere, men hvis du vil bruge en pulsmåler sammen med din WaterRower, anbefaler vi et Polar H9 eller H10 ur, da det kan bruges sammen med vores S4 monitor, ComModule og SmartRow med henholdsvis ANT og Bluetooth.

Når du får din WaterRower


Hvordan bliver min WaterRower leveret?
Din nye WaterRower leveres i 2 kasser:


●    Kasse 1: 70 x 70 x 60 cm, vægt 25 kg.

●    Kasse 2: 210 x 14 x 9 cm, vægt 14 kg.

 

Fragtfirmaet leverer som udgangspunkt ”til kantstenen” – dvs. ved siden af vejen, hvor fragtbilen kan parkere. Hvis kasserne skal bæres ind i f.eks. hus eller lejlighed, vil der være et gebyr på omkring 500 kr. 

 

Hvor svært er det at samle en WaterRower?
Alle vores WaterRower leveres delvist samlet, så det kun er de større dele, du selv skal samle. Det tager ikke mere end 30 minutter at samle de sidste dele, og det eneste du skal bruge er den medfølgende 5 mm Unbrako-nøgle. 
Du kan finde en udførlig video til samlevejledning i 3D animation her:

SAML DIN WATERROWER - S4 OG PERFORMANCE ERG.

SAML DIN WATERROWER - A1

Når din WaterRower er færdigsamlet, mangler der kun at blive fyldt vand i vandtanken. Her bruger du bare almindeligt vand fra hanen, og du kan let fylde tanken med den medfølgende syphon-pumpe. Den medfølgende manual viser, hvor meget vand du skal fylde i tanken.

 

Hvordan justerer jeg modstanden på min WaterRower?
Du justerer helt selv modstanden under træningen afhængigt af din indsats. Fordi WaterRower bruger vandmodstand, er det ligesom at ro på vandet, derfor er det kun dig, der kan justere modstanden - jo større rohastighed, jo mere modstand. 
Roer du eksempelvis med 22 tag/min og øger hastigheden til 28 tag/min, øges modstanden øjeblikkeligt pga. turbulensen i vandtanken – og det bremser padlen yderligere.

Du kan naturligvis også nedjustere modstanden ved at komme mindre vand i vandtanken. Den anbefalede vandmængde på 17 liter er tilpasset efter den optimale modstand til roning - dog kan du lægge ud med 15 liter under opstart, hvis du er usikker på ro-teknikken.

Modsat andre romaskiner med vandmodstand, har WaterRowers IKKE en knap til at justere modstanden under træning. Hvis dette var en god idé var den allerede en integreret del af alle vores romaskiner. Du får adgang til 100% af romaskinens modstand 100% af tiden, og justering er i din egne hænder, so to speak.
Hvor mange år kan jeg forvente, at min nye WaterRower holder?
Du kan trygt forvente, at din WaterRower kan holde i 20 år uden gennemgribende service eller reparation. For at sikre en lang levetid uden problemer, bør du rense vandet i tanken med klortabletter mindst 2 gange om året. Et af vores mål er at maksimere levetiden for alle vores WaterRowers for at mindske miljøbelastningen. Derfor er vores nuværende og fremtidige ekstraudstyr designet, så det er kompatibelt med din WaterRower, også selvom den skulle være 20 år gammel.

 

Er der nogen sliddele?
Svaret til dette spørgsmål er nej. Alle materialerne til din WaterRower er udvalgt for at sikre bedst mulig holdbarhed og minimalt slid. Hvis du mod forventning alligevel får brug for nye reservedele til din WaterRower, kan de bestilles direkte hos fra vores veludstyrede reservedelslager. 

 

Kan jeg flytte rundt på min WaterRower?
Vi har monteret hjul foran på alle WaterRowers, så du let kan transportere din WaterRower rundt i huset. Du kan også nemt stille den op af væggen, når du er færdig med træningen for at spare plads. En model fra Wooden Series vejer 28 kg. uden vand og 45 kg. med vand, men kan med hjulene foran køres som en trillebør.

 

Hvordan skifter jeg batteri på computeren på min WaterRower?
På bagsiden af monitoren eller computeren findes der et låg med to små skruer. Løsn skruerne med en stjerneskruetrækker og udskift batterierne. Sæt derefter låget på igen. Du skal bruge 4 x AA batterier til computeren. Vi oplever, at S4 batterierne holder i minimum 5 år.


Skal jeg skifte vand og hvor ofte?
Inden du træner på din WaterRower, skal vandtanken fyldes med vand. Hvis du putter 2 klortabletter (også kaldet puritabs) i vandet hver 6. måned, behøver du ikke skifte vandet, fordi tabletterne sørger for at holde vandet rent og fri for både alger og kalk.

Du kan købe flere puritabs her.

Du kan også læse mere om vedligeholdelse af vandtanken her

 

Hvordan bruger jeg klortabletter eller blå farve i vandtanken?
Brugen af klortabletter afhænger af, hvor din WaterRower er placeret. Hvis den står i naturligt lys eller direkte sollys anbefaler vi, at du putter 2 klortabletter i vandtanken hver 4. måned. Ellers er det nok at bruge 2 tabletter 2 gange om året. 

Du kan også tilkøbe blå farve, som hældes direkte i vandtanken sammen med vandet for at give vandet en flot tiltrækkende farve. Vi anbefaler ikke at bruge klortabletter sammen med den blå farve, da kloren opløser farven. Hvis du bruger blå farve i vandtanken, bør du skifte vandet 2 gange om året. 

 

Hvilken garanti er der på min WaterRower?
Når du køber en WaterRower, får du automatisk 2 års fabriksgaranti, som du kan opgradere for 0 kr, hvis du registrerer din WaterRower. Hvis du opgraderer, får du i stedet 5 års fuld garanti på alle trædele på maskinen, samt 3 års garanti på alle andre dele.

Du kan registrere din WaterRower her.

Du skal bruge serienummeret, som du finder bag på monitoren på modeller fra Wooden Serien og på vandtanken på modellerne fra Basic Serien. 

Vi har et stort ønske om at have glade kunder - derfor tilbyder vi også en 30-dages prøveperiode, når du køber en WaterRower. Hvis WaterRoweren mod forventning alligevel ikke er noget for dig, efter du har afprøvet den, kan du returnere den helt uden omkostninger.

 

Hvad gør jeg hvis jeg får et problem med min WaterRower?
Hvis du oplever funktionsproblemer med din WaterRower, kan du finde løsninger på forskellige problemer via dette link.
I linket finder du videoer, instruktioner og tegninger, der kan hjælpe dig med at løse problemet. Du er også velkommen til at kontakte Richard eller Lars for hjælp på tlf: 22336863 eller mail: nordic@waterrower.com.

Træning på din WaterRower

Jeg er nybegynder indenfor roning. Hvordan kommer jeg i gang?
Hvis du ikke har prøvet roning før, er det vigtigt at få styr på teknikken, så du får mest muligt ud af din træning og undgår skader. Du kan bl.a. finde information om, hvordan du kommer bedst i gang med din WaterRower her:

Training Center

Her vil du finde råd til din roteknik, hvordan du undgår fejl, samt træningsprogrammer 

 

Er roning godt for min ryg?
Roning kan være god for dig, der har problemer med ryggen, fordi roning fysiologisk er en skånsom full-body træning. Ved roning er trykbelastningen minimal, fordi du fordeler modstanden på både over- og underkrop. Roning er især godt for dig, der har stillesiddende arbejde, som kan give myoser i nakke og skuldre. Hvis du har rygproblemer, er det meget vigtigt, at du har styr på din ro-teknik, så du ikke forværrer dine rygproblemer. 

VIGTIGT: Vi anbefaler dig at tale med din læge, før du bruger en romaskine, hvis du har rygproblemer eller skader.