Hvorfor WaterRower?

Det kan være svært at vælge hvilket træningsudstyr, du skal investere i til hjemmet. Du har måske et ønske om, at det ikke må fylde for meget, og at det skal give en lige så optimal træning som du kan opnå ude i naturen eller i fitnesscentret. Derfor er en WaterRower det helt oplagte valg til effektiv hjemmetræning. Hvorfor? Det får du svaret på her:

Som at ro på vandet

WaterRowers unikke romaskiner bruger vandmodstand, modsat mange andre romaskiner, som bruger luft eller magnetisk modstand.

En romaskine med vandmodstand imiterer på den måde autentisk roning på vandet og giver samme følelse og intensitet, samtidig med, at du får den idylliske lyd af vandet, der hvirvler over pagajen.

 

Med romaskinens WaterFlyWheel får du modstand fra første tag.

WaterFlyWheel er en vandtank med en speciel udformet pagaj, der griber fat i vandet med dine tag.

På den måde undgår du den mekaniske følelse af en maskine og får i stedet bløde og jævne bevægelser, som gør træningen stabil og som skåner kroppen, fordi du undgår unødvendige ryk.

 På en WaterRower er du 100% i kontrol 

På en WaterRower er det udelukkende dig, der styrer intensiteten. Ligesom på vandet, er det dine kræfter, der bestemmer, hvor hurtigt du ror. Det betyder, at du har fuld kontrol over træningen.

På den måde kan du hurtigt øge og sænke intensiteten, hvilket også gør WaterRower optimal til intervaltræning. Med andre ord, jo hurtigere du ror, jo højere intensitet. De selvregulerende egenskaber betyder, at du kan koncentrere dig om træningen - helt uden at tænke på indstillingen af modstand.

Iframe

 

Optimal og skånsom hjemmetræning

Hjemmetræningen skal gerne være lige så effektiv, som den du kan opnå ude i naturen eller i træningscentret. Derfor er det vigtigt at vælge den træningsform, som du kan få allermest ud af. Her kan romaskinen være ideel, fordi den aktiverer hele kroppen. Træning med romaskinen fordeler nemlig belastningen på hele kroppen, så trykbelastningen bliver minimal, hvilket mindsker risikoen for skader.

På den måde er romaskinen også velegnet til de fleste - både nybegyndere og erfarne roere, hvilket betyder at maskinen kan bruges af alle i hjemmet. Romaskinen er også oplagt til indendørs cardio træning, hvor du både forbrænder kalorier og opbygger udholdenhed. Romaskinen er desuden udbredt som kredsløbstræning, fordi hele kroppen er i bevægelse. Udover at styrke de muskler, du bruger under træningen, styrkes også hjertet og kroppens evne til at transportere og optage ilt. En anden fordel ved kredsløbstræning kan være, at kroppens stofskifte påvirkes så musklernes evne til at forbrænde næringsstoffer som f.eks. fedt øges.

Det er naturligvis vigtigt, at du træner rigtigt og med den rette teknik. Derfor har vi lavet siden ‘Training Center’, hvor du kan læse alt omkring teknik, øvelser og træningsprogrammer

Træningscenter

Ikonisk og holdbart design, som passer perfekt til hjemmet

WaterRower er gennem årene blevet kendt for kombinationen af funktionalitet og smukt design. Og det er netop den kombination, som gør maskinen til et oplagt valg til hjemmet. Alle WaterRowers er designet i træ, hvilket gør hver enkelt maskine unik. De findes i forskellige træsorter, så du kan vælge hvilken type, der passer ind i dit hjem. Derudover er maskinen designet uden overflødige dele og med hjul, så den let kan opbevares på ca. 50x50 cm gulvplads, da den kan sættes op ad væggen, samtidig med at du undgår ledninger og løse dele. 

Fra WaterRowers spæde start i 1988 var det målet at skabe en romaskine, som er æstetisk smuk, og som ikke behøver at blive gemt væk i kælderen eller i et aflukket rum. Derfor er en Waterrower designet som et fitnessmøbel og en æstetisk flot maskine, der passer ind i hjemmet. Og målet må da også siges at være lykkedes, for en af vores WaterRowers er blevet udstillet på Museum of Modern Art (MoMa) i New York og London Design Museum. 

Alle WaterRowers laves i et bæredygtigt og holdbart design, hvilket betyder, at du kan forvente mere end 20 års levetid uden synlig eller mærkbar slid. Og selvom du har en WaterRower med mange år på bagen, vil alt det nyeste udstyr stadig passe til din maskine. Du kan læse meget mere om det bæredygtige design her (Indsæt link).

Netop fordi WaterRowers bruger vandmodstand, får du ikke kun en lydsvag maskine, som faktisk ikke føles som en maskine. Mens du træner kan du også opleve lyden, som når pagajen glider gennem vandet ude i naturen. Dette kan føles både beroligende og terapeutisk og på den måde kan du nemt samle tankerne om din teknik og vejrtrækning. 

Hvorfor ro, når du kan løbe og cykle?

Ligesom cykling og løb kan roning også foregå derhjemme med en romaskine. Fordelen ved netop en WaterRower er, at du kan efterligne roning på vandet, fordi du stadig ror med vandmodstand. På den måde får du det naturlige element med ind i din træning, hvorimod en træningscykel eller et løbebånd ikke tager højde for terrænet, som du har i naturen. En anden fordel ved romaskinen er, at du fordeler belastningen på hele kroppen uden stødbelastning, hvor du med løb og cykling kan risikere at overbelaste dine ben og ryg.

Effektiv træning med romaskinen 

Når du bruger romaskine aktiverer du 84% af kroppens muskelmasse ved hvert tag, og 
ved maksimal intensitet kan du forbrænde mere end 1000 kalorier i timen. Roning betegnes som en full-body workout, da det aktiverer de store muskelgrupper i både over- og underkrop, hvilket gør det til en ideel motionsform til at forbedre den almene fysiske form. 
 

Find din WaterRower her…